Toneel
voorstelling wordt gespeeld op:
18-1-2020 20:30
Up
Zaal open: 20:20
Toegangsprijs:
Voorverkoop € 16,00
Voorstelling is reeds geweest


Yora Rienstra - Up


UP

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu, nu ze zich sterk voelt en zelfs ‘een waanzinnig gevoel van geluk’ ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. Dit omdat haar specialist, een vervanger die ze niet kent, haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet vertrouwt. Wat een misverstand, en wat een vernedering.

In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet?

"Het is alsof je verliefd wordt, elke keer opnieuw. Je wordt verliefd op het leven, maar het leven maakt het steeds weer met je uit."

Emma betrekt ons zo dicht bij haar belevenissen dat het is alsof we ze zelf ondergaan.
UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

Zie hier de trailer van Up.

Over Yora Rienstra:
Yora is een van de presentatoren van het spraakmakende VARA-programma RamBam.
Ze won in 2009 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival.
“Niet normaal!” – Theo Maassen
“Ze bundelt al haar talenten tot een krachtig, persoonlijk statement.”- De Telegraaf ****
“Indrukwekkend in eenvoud.” - Noordhollands Dagblad


Andere Informatie Bronnen
Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.