Muziek
voorstelling wordt gespeeld op:
16-11-2013 20:30
Dansavond
Zaal open: 20:15
Toegangsprijs:
Kassaverkoop € 18,00
Voorverkoop € 16,00
Voorstelling is reeds geweest


The Nightcats


Dansavond
Als je aan swingende jazz denkt dan komt een bigband als eerste in je gedachten. The Nightcats uit Eersel, met Shirley Noe en Arie Roelof Murk als leadzangers, brengt onvervalste bigband muziek, swing, ballads en soul!
Deze bigband is nu al niet meer weg te denken uit de muziek-scene in Eersel en omstreken. Bestaande uit enthousiaste musici van allerlei leeftijden is het een veelzijdig jazzorkest, die niet bang is om uitstapjes te maken naar andere muziekstijlen.
Onder de muzikale leiding van Mr.Saxsupreme, Patrick Schmidt, is dit originele orkest meer dan ooit bezig een eigen en origineel geluid op te bouwen. Dit originele orkest zet de toon met onvervalste bigbandmuziek. Naast het traditionele repertoire, waarin verschillende jazz- en swingstijlen vertegenwoordigd zijn, werkt de band ook op projectbasis, waarbij zeer verschillende stijlen aan bod komen. Maar bovenal zijn The Nightcats een gezellige club muzikanten, die er altijd een feestje van weet te maken!

Maar The Nightcats komen niet alleen: barbershopkwartet “Still CrazY” is er ook bij!! Still CrazY is afgelopen jaar Nederlands kampioen geworden en viert dit jaar het 10e jubileumjaar. Na afloop van de theatervoorstelling start de afterparty in de foyer met DJ Patrick Schmidt. Dansmuziek gegarandeerd!!

Bij binnenkomst wordt u een kopje koffie of thee aangeboden en als u bij de afterparty aanwezig bent, ontvangt u van ons nog een drankje naar keuze.

Still CrazY…
…ontstond in 2003 als a capella herenkwartet. Deze mannen doen denken aan een mix van het Deep River Quartet, de Comedian Harmonists en Montezuma’s Revenge, maar  met een heel eigen stijl. Vocale kwaliteit staat altijd voorop, toch gaat het bij Still CrazY ook steeds om de beleving . Still CrazY viert haar tienjarig jubileum op 17 november 2013 in de Schalm te Veldhoven.

Still CrazY balanceert steeds tussen vocale kwaliteit en de beleving: intiem en sfeervol, of juist groots en meeslepend. Een traan, kippenvel en een big smile zijn nooit ver weg. StillCrazY: vier kerels die u willen vermaken: Michiel Bekker (tenor), Martien van der Velde (lead), Michiel Berkelmans (bass) en Eugène van den Bemt (baritone). Hun enthousiasme is hun handelsmerk. Ze zeggen zelden “nee” en als ze samen zijn…. dan zingen ze!

In de nationale competities van 2006 en 2012 werd Still CrazY Nederlands kampioen. Still CrazY won daarnaast de Riet Kosterman Trophy, een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende presentatie. Het kwartet heeft tevens Nederland vertegenwoordigd in de Europese competitie, die half maart 2013 plaatsvond.

Het repertoire bestaat deels uit barbershopsongs, een van oorsprong Noord-Amerikaanse a capella zangstijl. Maar ook pop-songs, vocal jazz en close harmony komen aan bod. Het publiek wordt geregeld aangenaam verrast wanneer ze bekende songs in een swingend a capella-jasje hoort. Een aangename afwisseling tussen uptunes en ballads, verrassend nieuw en dan weer heerlijk herkenbaar; Still CrazY boeit, altijd weer.

 

Bekijk ook filmpjes van de Nightcats op YouTube en van barbershop Still CrazY 
Meer info bij: http://www.nightcats.nl/ en http://www.stillcrazy.nl/

Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.