Cabaret
voorstelling wordt gespeeld op:
8-3-2014 20:30
Vaderland
Zaal open: 20:15
Toegangsprijs:
Kassaverkoop € 18,00
Voorverkoop € 16,00
Voorstelling is reeds geweest


Bert Kruismans


Vaderland

Zal België zijn 185-jarig bestaan in 2015 nog halen? Het wordt spannend, want in mei 2014 zijn er cruciale verkiezingen gepland! Kan voetbal de natie redden, of laten de Belgen zich het hoofd op hol brengen door politieke retoriek. Allerslimste mens en comedian Bert Kruismans vraagt het zich af in zijn nieuwe show: “Vaderland”.

In 2010 trok bekende Belg Bert Kruismans (winnaar van “de allerslimste mens”-2012) naar Nederland met zijn voorstelling “België voor Beginners”, een grappige handleiding voor België.  Als allereerste Vlaamse comedian ooit, slaagde hij er datzelfde jaar in om met een franstalige show door te breken bij zijn Waalse landgenoten. Dat gaf hem een heel nieuw zicht op zijn eigen land. “Vaderland” gaat dan ook vooral over wat de Belgen verenigt en wat hen uit mekaar drijft, maar natuurlijk ook over wat de gevolgen hiervan zijn voor onze buren. Want zo’n bende losgeslagen landlozen aan je voordeur, wat moet je daar dan mee?

Vaderland gaat over geschiedenis, heimwee, politiek, helden, vaderschap, (burger)oorlog, vrede en het verband tussen dat alles.


Bekijk ook filmpjes van Bert Kruismans op YouTube
Meer info bij: http://www.bertkruismans.com/

Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.