Muziek
voorstelling wordt gespeeld op:
28-2-2015 20:30
Allez
Zaal open: 20:20
Toegangsprijs:
Kassaverkoop € 22,00
Voorverkoop € 20,00
Voorstelling is reeds geweest


Gerard van Maasakkers & band


Allez

Lees tien recensies van Gerard van Maasakkers en in minimaal negen daarvan kom je het woord ‘ontroering’ tegen. Toch strooit de man uit Brabant ook in zijn nieuwste programma allerminst met sentimenten. Het zijn juist de details in zijn liedjes die dat gevoel oproepen. In Allez verhaalt Gerard over het kind dat hij nooit had, over de stille tragiek van twee mannen in een bejaardenhuis, over de lucht die nog vol dagen zit,… Hij zingt oude en nieuwe liedjes: hou(me)vastliedjes, troostliedjes, heimweeliedjes, en Allezliedjes. Altijd eenvoudig van taal, altijd met zo’n wuivende melodie, altijd oprecht. Van Maasakkers zingt àltijd liedjes van altijd.
Van Maasakkers heeft zich voor Allez weer omringd door voortreffelijke muzikanten: Harry Hendriks (gitaar), Mike Roelofs(toetsen) en Arthur Lijten (drums).

Teksten: Gerard van Maasakkers & Peer Wittenbols
Adviezen: Frank Cools

De pers over Allez:
Voor Gerard van Maasakkers ga je niet naar het theater, je komt bij hem thuis. Al 35 jaar is zijn sfeer op het podium gemoedelijk en huiselijk, of beter: vertrouwd. De nieuwe liedjes in Allez zijn fijngevoelige pareltjes Stentor ****

Met zijn persoonlijke, melodieuze liedjes, gezongen in zijn streektaal, creëert Van Maasakkers een intieme sfeer, die hij nu en dan verbreekt met humoristische anekdotes. Theaterkrant ****

Van Maasakkers zingt in Allez vrij ingetogen en ontpopt zich wederom als een artiest op het snijvlak van pop, folk en het singer-songwriter-genre. Zijn band stijgt (ook wederom) tot grote hoogte. Eindhovens Dagblad

To be replaced by artist external weblinks
To be replaced by artist suggestions
To be replaced by previous and next show

****NIEUWS****NIEUWS**** NIEUWS****

Peer Wittenbols, Mike Roelofs en Gerard van Maasakkers winnen Annie M.G. Schmidtprijs 2013

De Annie M.G. Schmidtprijs, een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, is toegekend aan Peer Wittenbols, Mike Roelofs en Gerard van Maasakkers voor hun lied Mijn Kind. De prijs werd uitgereikt door radiomaker en televisiepresentator Frits Spits in het Amsterdamse Theater Bellevue.

De Annie M.G. Schmidtprijs werd 22 jaar geleden ingesteld om de schrijver, componist en uitvoerder van het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater. De prijs – 3.500 euro en het bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt gemaakt door Frank Rosen – is beschikbaar gesteld door Buma Cultuur. De jury van dit jaar bestond uit componist Cor Bakker, zangeres Marjolijn Touw, schrijver en cabaretier Frans Mulder en Jacques Klöters (voorzitter).

De jury bekroont met Mijn Kind een lied “dat van een grote schoonheid is” en spreekt over een lied met overpeinzing, zielsbiecht en een betekenis die ons tot intieme vrienden maakt. Mijn Kind is een lied dat uit de samenwerking is ontstaan van drie mensen, een drie-eenheid van tekstschrijver Peer Wittenbols, componist Mike Roelofs en vertolker Gerard van Maasakkers. Mijn Kind is volgens de jury “een subtiele verwoording van gemis, van een verlangen naar iets wat er niet is, van een fantaseren over hoe het zou zijn als het er wel was”.

De zanger/muzikant Gerard van Maasakkers werkt sinds kort samen met platenmaatschappij Excelsior Recordings. Excelsior-voorman Frans Hagenaars liet weten dat “het een oude wens is om met Gerard samen te werken”. Begin maart verscheen de nieuwe live plaat “ALLEZ”, waar alle opnamen van de liedjes uit het theaterprogramma waaronder ook het winnende lied Mijn Kind opstaan.

Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.