Muziek
voorstelling wordt gespeeld op:
7-3-2015 20:30
Eeuwige jeugd
Zaal open: 20:20
Toegangsprijs:
Kassaverkoop € 20,00
Voorverkoop € 18,00
Voorstelling is reeds geweest


Angela Groothuizen


Eeuwige jeugd

De jeugd heeft de toekomst, maar jeugd moet niet eeuwig duren. Kom op zeg…daar moet je niet naar willen streven. Alle stress die dat oplevert zorgt vast voor vroegtijdige veroudering. Iedereen wil oud worden, maar natuurlijk niet zijn.
Als je jong wilt blijven moet je vroeg doodgaan. De pop- en filmsterren die te jong sterven worden nooit oud. Ze blijven eeuwig jong.

Sommige liedjes hebben de eeuwige jeugd. Angela gaat samen met Nico Brandsen op zoek naar de mooiste liedjes die over de jeugd en ouder worden gaan. Natuurlijk worden er ook spiksplinternieuwe liedjes gemaakt en zorgt Angela weer voor een mooi verhaal.

zang en tekst: Angela Groothuizen
toetsen: Nico Brandsen
regie: Patrick Stoof

Het lied Vinkeveen van Jan Beuving (tekstschrijver), Angela Groothuizen (compositie en uitvoering) en Nico Brandsen (compositie en uitvoering) krijgt de Annie M.G. Schmidtprijs 2012. Vinkeveen was te horen in het theaterprogramma Angela en de Optigan en staat op de recente cd Ik verdedig.
De jury was unaniem in haar keuze voor dit 'prachtige lied met een sterke melodie, een modern chanson met een schitterende tekst.' De jury sprak over 'een jonge vakman die aan het werk is, die mooie binnenrijmen gebruikt die heel natuurlijk aandoen en verstevigen in plaats van storen'.

Op 7 oktober was Angela te gast bij: "Tijd voor Max", daar zong ze: 'Ik zal er voor je zijn' uit "Eeuwige jeugd" .

Over Eeuwige jeugd schrijft:
Mpodia.nl: ‘De liedjes die Angela zingt, of dat nu haar zelf geschreven nummers zijn, of die van oude overleden popidolen, ze klinken allemaal vanuit het hart, vol ontroering en emoties. En dat is ook kenmerkend voor deze show. Veel elementen zijn heel herkenbaar, en raken je in het hart.’

De Stentor: ‘…overweldigende charme en zelfspot…een zeldzaam innemende en vakkundige zangeres. Angela is ook een vitale vrouw met levenservaring die een in humor verpakt serieus verhaal kan overbrengen.’

Na haar cd Melk en Honing verschijnt in december 2011 Angela’s meest recente cd Ik verdedig met de liedjes uit het theaterprogramma Angela en de Optigan, waarover hetlied.nl meldt: ‘Stevige woorden, een stuwend ritme, percussie en achtergrondzang… De zangeres presenteert zich als een sterke vrouw, die verdedigt waar ze van houdt en als iemand die voor liefde en passie gaat. Haar stem klinkt vol, zwoel, soms fijn hees en vooral stoer…Veelzijdig dus…mijn platenkast heeft altijd ruimte voor meer Nederlandstalig lied van dit kaliber.’

Angela was te gast bij Umberto Tan in zijn RTL Late Night show  en hier zijn fragmenten van het album: Eeuwige Jeugd

 

To be replaced by artist external weblinks
To be replaced by artist suggestions
To be replaced by previous and next show
Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.