Muziek
voorstelling wordt gespeeld op:
3-10-2015 20:30
The Scottish Connection II
Zaal open: 20:20
Toegangsprijs:
Kassaverkoop € 18,00
Voorverkoop € 16,00
Voorstelling is reeds geweest


Ogham


The Scottish Connection II

Ogham heeft weer een schitterend nieuw programma met Keltische Folk gereed. Dit keer geeft Ogham een inkijkje in haar relatie met Schotland. Jaarlijks bezoekt Ogham Schotland voor een serie optredens. Van de Queen’s Hall in Edinburgh tot een dampende pub in Glen Coe.

Hoe is het ooit begonnen? Wat inspireert Ogham? Wat is de verklaring van de tomeloze liefde van Ogham voor Schotland? Wat zijn de favoriete plekken van Ogham? Hoe ontstaan de ideeën voor eigen nummers? Wie zijn de vrienden daar? Met wie speelt Ogham samen? Wat vinden de Schotten er zelf van? Wie zet Ogham aan tot het consumeren van whisky?

Met foto’s, filmpjes  en anekdotes en natuurlijk vooral met heel veel muziek krijgt u vanavond op al deze vragen antwoord. Nou ja, op alle vragen…voor alle Schotse avonturen van Ogham is wel meer dan een avond nodig.

Vanavond in ieder geval de highlights! We brengen ook onze nieuwe, vijfde cd mee: “FULL BREAKFAST”.  FULL BREAKFAST bevat 14 nieuwe nummers: instrumentals, stevige uptemponummers, traditionals en eigen werk.
Ogham presenteert een aantal nummers van de nieuwe cd en daarnaast nog veel meer Schotse volksmuziek, afgewisseld met Ierse en zelf gecomponeerde nummers. De thema’s zijn liefde, drank, oorlog en strijd, koningen en zwervers, ketellappers en clanleiders. Niemand zit stil bij de jigs, reels, strathpeys en hornpipes…. Uiteindelijk gaat de hele zaal plat, geeft het publiek zich volledig over, raakt iedereen in de ban van Ogham!

Ogham bestaat uit Ber Vekemans (zang, gitaar, mandoline en fluiten), Albert Bull, (gitaar, banjo, mandoline, ukelele en lepels), Noudt Janssen (bas, keyboards en zang), Dagny van der Loo (zang, harp en bodhran), Hilde van Rijsewijk (viool en zang) en Thijs de Groof (drums).

 

Andere Informatie Bronnen
;

 

Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.