Muziek
voorstelling wordt gespeeld op:
7-11-2015 20:30
Nooit genoeg
Zaal open: 20:00
Toegangsprijs:
Kassaverkoop € 18,00
Voorverkoop € 16,00
Voorstelling is reeds geweest


Jeroen Kant


Nooit Genoeg

Jeroen Kant (1982) woont in een oud, vervallen, houten huisje ergens in een Brabants gehucht.
Naast wat muizen in de keuken en ratten in de schuur nestelt er een koolmees in zijn brievenbus, een mierenkolonie in de steunbalken van het dak en het geluid van platvoeten en zwaar ademen in het plafond is naar alle waarschijnlijkheid een steenmarter. De enige buren in de weide omtrek liggen op de 200 jaar oude Joodse begraafplaats naast het huis. 

Omgeven door het groen, de rust en de stilte schrijft hij er prachtige Nederlandstalige liedjes, verhalen en gedichten vol liefde, humor en zelfspot.
De pers sprak van “een onmiskenbaar groot talent”. Er werden lijnen getrokken met Dimitri van Toren, Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot, maar bovenal is Jeroen gewoon zichzelf.

Inmiddels heeft hij vier albums uitgebracht. In zijn verhalende, beschouwende liedjes creëert Jeroen een knusse, compacte wereld waar zowel luchtige als zware thema’s aangesneden worden. Tragisch, komisch en poëtisch. IJzersterk, messcherp, bezield, eigenzinnig en volkomen origineel.
Met zijn unieke kijk op de dingen om hem heen, belicht hij zijn onderwerpen steeds weer vanuit een net iets andere invalshoek dan gebruikelijk is.
Zijn sound is herkenbaar en eigen, rauw en organisch.

In 2011 won hij de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland. In 2013 was hij een zomer lang te zien in het TV-programma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Hij stond al meerdere jaren op rij zeer succesvol met zijn eenmansvoorstellingen op verschillende theaterfestivals.

Videoclip "Nooit Genoeg" - Jeroen Kant   https://www.youtube.com/watch?v=s82cIfeJfn4
Recensie Album Jeroen Kant - Nooit Genoeg   http://folklantern.blogspot.nl/2015/09/jeroen-kant-nooit-genoeg.html
 
Andere Informatie Bronnen
;
Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.