Cabaret
voorstelling wordt gespeeld op:
20-11-2015 20:30
Maar ondertussen
Zaal open: 20:20
Toegangsprijs:
Kassaverkoop € 20,00
Voorverkoop € 18,00
Voorstelling is reeds geweest


Paulien Cornelisse


Maar ondertussen

Met deze voorstelling was Paulien in 2014 genomineerd voor de Poelifinario (de beste voorstelling van 2014).

In dit derde cabaretprogramma houdt Paulien Cornelisse zich bezig met alle dingen die onbelangrijk lijken en dat misschien ook wel zijn. De onopgemerkte dingen. De ondertussige dingen. Daartoe zal zij ze van extreem dichtbij bekijken en aan een grondige analyse onderwerpen.
Maatschappelijke kwesties als de behandeling van een rechtcilindrische vuilnisbak komen aan bod, maar er is ook oog voor het gevoelsleven van een gele parkiet. Voor elk wat wils dus!
Grote dingen gebeuren in de wereld. Maar ondertussen.

********************

De Volkskrant (****)
“Het knappe van Maar Ondertussen (…) is dat het woord ‘ondertussen’ niet alleen technisch wordt ontleed, maar dat ook de inhoudelijke betekenis op talloze manieren terugkeert. (…) de volstrekt originele humor van Paulien Cornelisse komt in het vlotte en gevarieerde Maar Ondertussen uitstekend tot zijn recht: keer op keer lukt het haar om je op een nieuwe, onverwachte manier naar grote en kleine zaken te laten kijken.” (Joris Henquet)

NRC Handelsblad (****)
“Paulien Cornelisse (…) heeft bij uitstek het talent om zulke grote en kleine kwesties samen te brengen in één redenering, en de wissewasjes herkenbaar genoeg te maken om hilariteit op te wekken.” (Henk van Gelder)

Het Parool (****)
“Haar grootste kwaliteit, naast het benoemen van geestige taalkronkels, is het combineren van humor en vertedering.” (Mike Peek)

De Telegraaf (****)
“Maar een ding is zeker, zelf is Paulien Cornelisse allesbehalve beige.” (Esther Kleuver)

Trouw (****)
“Cornelisse heeft een heerlijk oorspronkelijke blik op de dingen.” (Rinske Wels)

De Theaterkrant (****)
“Dat is de verrassing van deze voorstelling: Cornelisses binnenkant blijkt materiaal voor net zulke geestige conferences als de wereld die ze buiten waarneemt.” (Joukje Akveld)

In 2010 won Paulien de Neerlands Hoop, een prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

Paulien schreef ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, het boek waarvan inmiddels meer dan 650.000 exemplaren zijn verkocht. Haar tweede boek ‘En dan nog iets’ is in februari 2012 uitgekomen, en werd ook een bestseller.

regie: Dick van den Toorn

 

Andere Informatie Bronnen
;

 

Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.