Cabaret
voorstelling wordt gespeeld op:
16-12-2016 20:30
Zaal open: 20:20
Toegangsprijs:
Kassaverkoop € 18,00
Voorverkoop € 16,00
Voorstelling is reeds geweest


Kiki Schippers


Wie kijkt?

Kiki ziet u graag. Gewapend met sterke liedjes over liefde, dorst en dood gaat ze op zoek naar blinde vlekken en ongeziene gasten. Hartstochtelijk en kwetsbaar vertelt ze over camera’s bij de grens en het betrappen van een geliefde om uit te komen bij de grenzen van de vrijheid.

De pers over Wie kijkt?

  • NRC: Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig
  • De Telegraaf: Veelbelovend debuut
  • Cabaret.nl: Ontwapenende zoektocht naar vrijheid
  • Theaterkrant: Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten
  • jury Leids Cabaret festival: Kiki Schippers heeft alles wat je als cabaretiere zou willen hebben. Een theatraal lijf, een prachtige stem, een geweldige timing en het vermogen de ziel te kunnen raken. 

Kiki Schippers werd in 1988 geboren in Nijmegen en groeide op in Woerden. Ze studeerde o.a. filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en Theatraal Performance aan de Toneelacademie van Maastricht. In 2009 liep ze stage in Buenos Aires en maakte daar een voorstelling over Mercedes Sosa. In 2011 studeerde ze af aan de Koningstheateracademie voor cabaret in ‘s-Hertogenbosch en sindsdien speelt, schrijft en regisseert ze theatervoorstellingen vol liedjes.

Kiki Schippers won eind 2014 de Factua Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs bij Cabaretfestival Cameretten. Eerder dat jaar werd ze tweede tijdens de Vlaamse Nekka-wedstrijd en in 2013 stond ze met haar muzikanten in de finale van het Leids Cabaret Festival. In 2012 bracht ze haar album DAGVRIEND uit en sinds haar EP Hard Hoofd in 2015 zijn haar liedjes ook op Spotify te vinden.

Ook op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan actualiteitenprogramma’s als Spijkers met Koppen

 

Andere Informatie Bronnen
;
Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.