Muziek
voorstelling wordt gespeeld op:
20-2-2010 20:15
Zaal open: 20:15
Toegangsprijs:
Voorverkoop € 14,00
Voorstelling is reeds geweest


When the lady sings - Joy Wielkens en Emmelie Zipson


Twee concerten op één avond: Emmelie Zipson en Joy Wielkens

Emmelie Zipson - Queen of Hearts, een theatraal concert

Stel dat de inhoud van je ijskast gelijk staat aan het percentage dat je burgerlijk bent, welke boodschappen zou je dan niet meer aanschaffen? (of juist wel)
Geïnspireerd op Nina Simone, bellenblaas, twister, haar ijskast, Zeeuws Meisje, Champagne, thee met melk en een prakje komt zangeres en actrice Emmelie Zipson met een gloednieuwe voorstelling. In dit muzikale programma met eigen en bestaande nummers van diva's en overleden diva's zal zij van tijd tot bevriezen en ontdooien.
Haar sprankelende persoonlijkheid is een garantie voor een swingende voorstelling.   Luister hier naar de muziek van Emmelie

Joy Wielkens - Negra              Identiteit, kracht, zwart en verdwaald.

Joy is 'lost in translation'. In haar nieuwe show: NEGRA, stelt Joy zichzelf de vraag, hoe zwart ze is en wat zwart zijn voor haar betekent. Een persoonlijk, maar vooral muzikaal portret van een jonge oud-migrant, die zich afvraagt of er zoiets bestaat als historische berechting en of zij zich daar schuldig aan maakt.
Voor haar nieuwe programma reisde Joy af naar haar moederland Suriname. Ze maakte de bekende 'back to the roots' reis, om daar antwoord te vinden op de vraag, wat afkomst voor haar betekent. Back to the roots bleek een illusie, niet eerder was het haar zo duidelijk, dat ze hier in Nederland wortel had geschoten. Ze keerde terug met weinig antwoorden en meer vragen.
De weg van de zwarte diaspora is het uitgangspunt geweest voor de muziekkeuzes van Joy. Afrikaanse melodieën, Braziliaanse en Surinaamse ritmes en Nederlandse klanken wisselen elkaar af, om dat aan te geven wat generaties zwarte vrouwen onomstotelijk verbind; muziek. Hier een fragment uit 'Negra'

Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.