Datum nog niet bekend.

Lenny Kuhr - Dichtbij


Wat in de middeleeuwen een troubadour heette, wordt nu een singer-songwriter genoemd. En dat is Lenny Kuhr; singer-songwriter. De meeste liedjes schrijft ze
nog steeds zelf. En daarin probeert ze zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven.
Het programma heet niet voor niets Dichtbij.

Lenny Kuhr was 19 jaar toen ze in 1969 – pril en onbekend – met De Troubadour het Eurovisie Songfestival won. Daarna werkte ze vooral en met succes een aantal jaren in Frankrijk, waar ze onder meer optrad met chansonnier Georges Brassens. In 1980 scoorde ze een grote hit met het nummer Visite, dat ze samen zong met de Franse jongensgroep Les Poppys. Ze zwicht daarna niet voor roem en bekendheid, maar volgt haar eigen weg.
 
Ali B
Lenny Kuhr heeft publiek in alle leeftijden en bevolkingsgroepen. Sinds januari behoren óók rappers tot de fanclub van Lenny. Samen met rapper Keizer ging Ali B op bezoek bij Lenny Kuhr. Het was de eerste van een serie programma’s waarin Ali B een brug wil slaan tussen Nederlands cultuurgoed en de hedendaagse Nederlandse straatcultuur. Het leverde prachtige televisie op. Beide rappers maakten een rapversie van De troubadour. Op haar beurt kon Lenny haar gevoelens kwijt in een answer song op Keizers hit Mama, sorry dat ik vastzit. Het resultaat is het nummer ‘Spijt’, een ontroerende brief van een moeder aan haar zoon. Het blijkt een hit op Youtube! Klik hier voor de clip.  Matthijs van Nieuwkerk nodigde Lenny in februari uit om een bijdrage te leveren aan de DWDD Recordings. Klik hier voor een fragment van deze uitzending.
 
Dichtbij
Terug naar Reusel. In Dichtbij zingt Lenny Kuhr zo’n twintig liedjes uit haar Nederlandstalige repertoire van de afgelopen jaren. Veel recent werk ook. Muzikaal gezien is Dichtbij puur en zonder opsmuk. Kuhr en haar twee gitaristen spelen op en top bezield; Kuhrs stem klink krachtig en totaal niet door de jaren aangetast. Alles wat zij zingt, hoe ongrijpbaar soms ook, klinkt volkomen oprecht en authentiek.