Muziek
voorstelling wordt gespeeld op:
27-10-2012 20:30
i.s.m. Collectief in BEELD
Zaal open: 20:15
Toegangsprijs:
Voorverkoop € 16,00
Voorstelling is reeds geweest


World Photo Concert


World Photo Concert

Het World Photo Concert is een theater-voorstelling gebaseerd op indringende en aansprekende foto’s, ondersteund door muziek en verhalen uit de landen waar de foto’s gemaakt zijn.
Kleurrijke straatfoto’s uit midden Amerika, confronterende zwart-wit foto’s uit Kaboel, de overwinning van Obama, imponerende sportmomenten van de Olympische spelen. Al deze foto’s vormen een collectief geheugen van mensen.
Hans Visser en zijn musici maken de foto’s spannender, levendiger, logischer, ontroerender, door er muziek en tekst aan toe te voegen die de accenten van de foto’s benadrukken en de kijker meenemen naar de wereld waar de foto’s vandaan komen of bij horen. Sublieme kleuren, prachtige muziek, aansprekende onderwerpen en getimed naar perfectie.

Sommige beelden blijven je je leven lang bij. De Chinese student die, slechts ‘gewapend’ met een plastic tasje, de tanks in Beijing tot staan bracht. De blik van het dertienjarige meisje Omayra Sanchez, reddeloos gevangen in een poel van modder en puin na de uitbarsting van de Nevada del Ruiz in Colombia. De wonden aan het hoofd van een Hutu, ternauwernood ontkomen aan de slachtpartijen in Rwanda.
Het zijn foto’s waar verhalen achter zitten, de geschiedenis van één persoon of van een heel land. Ze ontroeren, confronteren of roepen verontwaardiging op.

Voor gitarist Hans Visser vormen de foto’s die door de jaren heen door World Press Photo zijn verzameld en bekroond een enorme bron van inspiratie. Het is een logische combinatie, vindt hij: “Beelden roepen muziek op en vice versa. Beide kunstvormen kunnen je de hele wereld laten ervaren. En in foto’s zitten veel ingrediënten die ook in muziek zitten, zoals ritme en kleur.”
Net als de jaarlijkse World Press Photo Contest heeft dit concert verschillende categorieën. Sport, natuur, kunst, politiek, ‘dagelijks leven’. Prachtige, kleurrijke, grappige, verontrustende of gruwelijke beelden. Visser, Arrendell, Bont en Filippova moraliseren niet, maar laten muziek en beeld voor zichzelf spreken.

Voor de voorstelling in Reusel zullen ook foto's gebruikt worden van: Collectief in BEELD
Klik op de flyer voor de volledige tekstFlyer: collectief in BEELD

Hans Visser is gitarist en fotograaf. Hij is onder andere bekend geworden als gitarist van Flairck. Ook treedt hij regelmatig op met geestverwante muzikanten in Hans Visser & Friends.

World Photo Concert laat onversneden de waarheid zien van de fotojournalistiek. Inhoudelijk top! (Parool)

Een verzameling prachtige beelden, waarbij ook de minder mooie kanten van het leven niet geschuwd werden.Dit alles met een geweldige muzikale omlijsting. Zonder opsmuk, maar met een hoog theatraal gehalte. Het publiek was stil, sprakeloos, geëngageerd. Werd omarmd door het geheel van klanken en beeld. Hans Visser heeft weer een juweeltje gebracht. Na afloop kwamen bezoekers naar me toe en zeiden: dit is de mooiste voorstelling die ik ooit gezien heb. Dat zegt meer dan genoeg! (Els Beving, programmering Theater De Kom)

Bezetting:
Hans Visser: gitaren
Ernesto Arrendell: percussie
Irena Filippova: accordeon, zang
Arthur Bont: cajon
 

Zie ook:filmpjes van World Photo Concert op YouTube
http://www.worldphotoconcert.nl/

 

Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.