Muziek
voorstelling wordt gespeeld op:
22-12-2012 20:30
van Brel tot Boeijen
Zaal open: 20:15
Toegangsprijs:
Voorverkoop € 18,00
Voorstelling is reeds geweest


Liesbeth List


van Brel tot Boeijen

70 jaar. Geen mooier moment om terug te blikken. Want Liesbeth heeft net als Edith Piaf nergens spijt van. Het leven is er om geleefd te worden. Non je ne regrette rien!
Liesbeth had maar één wens: "dit moet gevierd worden met mijn publiek." Met u dus! Zie Introductie filmpje.


Liesbeth heeft altijd gezongen over het leven, de liefde en de dood en nu, op deze heugelijke leeftijd, kijkt zij met u terug op haar rijke carrière.
De zegetocht van “Piaf de musical”, de Mauthausen cyclus van Mikis Theodorakis, de intense chansons van Jacques Brel, de ontmoeting met Frank Boeyen en een leven lang met Ramses Shaffy - vanaf Shaffy Chantant tot aan zijn laatste dagen.
Dit alles wordt door de vedette bezongen in dit emotionele, kleurrijke en zinderende concert. Een voorstelling die ze zelf samenstelde in nauwe samenwerking met Eddy Habbema, die haar ook regisseerde in haar laatste vertolking van “Piaf”.

Over Liesbeth List
Liesbeth List werd geboren in Bandung, Nederlands-Indië, tijdens de Tweede Wereldoorlog. De eerste jaren van haar leven bracht ze door in een jappenkamp.

Als kind hield Liesbeth List zich bezig met muziek, literatuur en kunst. Op achttienjarige leeftijd vertrok ze naar Amsterdam, nam zangles en verdiepte zich in Franse chansons.

In Amsterdam leerde ze Ramses Shaffy kennen met wie ze jarenlang muzikaal zou optrekken. Het duet “Pastorale” met Ramses werd een grote hit en ook met haar versies van nummers van Jacques Brel oogstte ze veel succes. Ze ontving o.a. een Edison en een Gouden Harp. Na de samenwerking met Frank Boeijen in de jaren ’90 begon een nieuwe reeks successen. Diverse succesvolle optredens in diverse Musicals en Theater tournees volgden. Voor haar rol van Edith Piaf in “Piaf de Musical” ontving Liesbeth de fel begeerde John Kraaijkamp Musical Award.

Nog steeds treedt Liesbeth bijna dagelijks op. In diverse combinaties, maar toch het liefst met haar eigen band, waarmee ze het publiek laat genieten van haar grootste hits uit haar carriere en ook repertoire van haar laatst verschenen CD album “Verloren en Gewonnen”. Met allemaal nieuwe nummers speciaal voor haar geschreven door Boudewijn de Groot, Stef Bos, Maarten Peters, Freek de Jonge en Frank Boeijen.

Vanaf het begin van 2012 is Liesbeth op tournee door Nederland met haar nieuwe show “Liesbeth List 70”.

Ter gelegenheid hiervan is een bijzondere 3CD set uitgekomen onder de titel “Even Eeuwig”, met een overzicht van haar zangcarrière met een aantal niet eerder op CD uitgebrachte opnamen.


Zie ook:filmpjes van Liesbeth List op YouTube
http://www.liesbethlist.nl/

 

Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.