Cabaret
voorstelling wordt gespeeld op:
26-10-2013 20:30
Waar was ik?
Zaal open: 20:15
Toegangsprijs:
Voorverkoop € 16,00
Voorstelling is reeds geweest


Karin Bruers


Er zijn nog enkele losse plaatsen beschikbaar aan de kassa (vanaf 20.00).

Waar was ik?

Karin Bruers introduceerde met 'Waar was ik?' het fenomeen ‘thrillercabaret’ in het Nederlandse theater. Geen ‘who done it’ complot; wel een verhaal over een ware nachtmerrie. Haar hoofdpersoon Stella verkeert na een auto-ongeluk in comateuze toestand. Een vaag gevoel dat er meer aan de hand is dan een ongeluk laat haar niet los.

Vrienden, jaloerse collega’s, haar demente moeder; van dokters tot en met haar voyeuristische overbuurman komen aan haar bed. Ze hoort en ruikt alles maar ze zit gevangen in een lichaam dat niet meer communiceert. Karin Bruers sleurt u mee in een intrige van macht en onmacht, geld en passie. Maar niet zonder gewapend te zijn met een frisse dosis humor en een niet te versmaden portie maatschappelijk engagement.

Na afloop van de voorstelling krijgt u van Karin een bundeltje verhalen mee om verder te lezen, daar waar ze in het theater was gestopt…

Over Karin Bruers
Na haar studie zwierf Karin Bruers 10 jaar in het buitenland. Terug in Nederland maakte ze carrière als stand-upper, cabaretière, presentatrice, schrijfster en regisseuse. Karin begon op haar 42e met het maken van cabaretvoorstellingen. Een laatbloeier maar hierdoor in no- time gerijpt tot een zeer vaardige en karakteristieke cabaretière. Ondertussen is zij alweer bezig met haar vijfde avondvullende theaterprogramma.

Karin heeft daarnaast ook een groot politiek engagement. Niet alleen wordt zij frequent geboekt als dagvoorzitster en presentatrice van politieke debatten en - manifestaties, ook zet ze zich met enige regelmaat in voor ideële doelen die haar sympathie hebben. Haar werk is nimmer strijdig met haar denkbeelden. Weldoordachte standpunten steekt ze niet onder stoelen of banken. Haar uitingen zijn scherp en eenduidig.

Onlangs tekende Karin een contract bij Lewbowski voor haar eerste boek dat uitkomt in maart 2013. Het zijn hilarische en herkenbare vertellingen over het alledaagse leven van een alleenstaande vrouw. Eindelijk heeft cabaretière Karin Bruers haar originele en geestige kijk op de wereld in boekvorm gegoten.
Met Brigadier oversteekmoeder neemt ze je mee in haar wereld, die continu verandert in absurdistisch theater. Bij alles wat ze aanpakt beginnen de zaken onmiddellijk te ontsporen en bizarre gebeurtenissen verstoren al gauw  het alledaagse weefsel van de tijd. Die eigenschap heeft ze geërfd van haar moeder, een vindingrijke, non-conformistische vrouw die in haar eentje acht kinderen grootbracht in een Tilburgse volkswijk.
U begrijpt, de spreekwoordelijke goudmijn voor een schrijver. Tot nu toe verpakte Karin haar onnavolgbare verhalen in succesvolle cabaretvoorstellingen. Vanaf nu staan ze ook op papier. Het beste uit haar eerste vier voorstellingen, aangevuld met herinneringen aan een ongebruikelijke jeugd en andere merkwaardige voorvallen uit haar incidentrijke leven. Stuk voor stuk waar gebeurd, aldus Karin. Want om dingen te verzinnen, daar heeft ze de puf niet voor.


Bekijk ook filmpjes van Karin Bruers op YouTube
Meer info bij: http://www.karinbruers.nl/

Hieronder vindt u alle reacties op deze voorstelling, geef ook uw mening.